Eğitim: Glutensiz Hayata Farkındalık ve Katkı Eğitimi Sertifika Programı

Program Süresi: 2 gün toplam 12 saat

İçerik: Arpa, çavdar, buğday ve yulafın içerisinde bulunan gluten adlı proteinin sindirim ve emilimindeki bozukluk sonucu oluşan çölyak hastalığında ve bu besinlerin içerisinde bulunan diğer proteinlere karşı gelişebilecek allerji sonucunda uygulanan glutensiz beslenmenin önemini vurgulamaktır. Tüm bunların yanı sıra doğru glutensiz beslenme modelinin uygulanması ve oluşabilecek besin öğesi yetersizliklerinin önlenmesi hakkında halkın bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Ayni zamanda glutensiz ürünlerin uygun pişirme ve hazırlanma yöntemlerinin öğretilerek kişilere mutfak eğitimi workshop'larının yapılabilmesi amaçlanabilir.

Seminer konuları:

– Glutensiz beslenme hangi durumlarda uygulanmalıdır?

– Glutensiz beslenmenin sağlık üzerine etkileri nelerdir? Avantaj ve Dezavantajları nelerdir?

– Doğru glutensiz beslenme modeli ve günlük gereksinmelerimiz üzerine etkileri nelerdir?

– Satılan glutensiz ürünlerin araştırılması ve besin öğeleri hakkında kişilerin bilgilendirilmesi.

– Glutensiz beslenen kişilerin sorularının uzman gözü ile cevaplanması.

Mutfak Eğitim Workshop:

– Glutensiz tariflerin doğru pişirme ve hazırlama yöntemleri uygulanarak kişilere sunulması.

– Hazırlanan glutensiz ürünlerin besin değerleri hakkında kişilerin bilgilendirilmesi.

Belge: Program sonunda "Katılım Sertifikası" verilecektir.